сряда, 6 май 2009 г.

Reality. Fantasy.


Реалност. Свързваме я с истинското, със земното. Свързваме я със свят, в който нещата са такива, каквито са. Реалността ни показва голата истина, истината, без значение дали е горчива или сладка. И ние, като хора, трябва да я приемем с цялата й голота. Стъпили здраво на земята и мислещи трезво, ние живеем в реалността, живеем без право да мечтаем.
Фантазия. Тя е нещо противоположно на реалността, но какво представлява? Вземайки силуети от реалния свят, ние отлитаме в облаците, трупайки невъзможни и невероятни светлини върху силуетите. Ние мечтаем, мечтаем без лимит и никой не може да ни спре. Пренасяме се в красив и таен свят, пренасяме се там, където мечтите не свършват. Истината я няма. Празното платно е пред нас, а ние сме художниците.
След като разясних какво представляват тези две понятия според вижданията си, бих искала да обясня връзката им. Реалността и фантазията наистина са неделими и нишката, която образуват, е нишката на живота. Би било немислимо да живеем в реалност, но без фантазия, както и обратното, да живеем постоянно в една нереална картина, без да осъзнаваме кои сме. Трябва да разграничаваме фантазията от реалността, както и да се научим да ги преплитаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар